Rengöring av köket

Rengöring av köket

Rengöring av köket är ett stort projekt. Knepen är lika många som sätten. Genom årtionden har vi hjälpt folk att rengöra ugn, diskmaskin och även tvättmaskin som en del har i köket. Att kontinuerligt rengöra köket är av stor vikt. Att många tyvärr inte prioriterar just städning gläder oss. Det innebär att alla kan boka oss för sin städning.

Rengöra ugn

Rengöring av ugn är självklart nödvändigt. Självrengörande ugnar finns idag, dessa har tydliga manualer hur man gör. Om man kommer till själva rengöringen av ugnen så finns det knep. Ser man att det spills i ugnen så bör detta avlägsnas omgående. Fastbrända matrester är besvärligare att jobba med.

Idag har vi många miljövänliga alternativ att tillmötesgå. Husmorsknep som såpa och diskmedel fungerar ypperligt. Sätten man kan rengöra på är lika många som de olika medlen du kan använda.

Ugnsluckan bör du vara försiktig med. Härdade glas som tål värme kan explodera om man rengör med kallt vatten på varmt glas. Låt glaset svalna innan du angriper fettet. Annars kan det bli en kostsam historia att byta glaset. Ofta halva priset på vad en helt ny spis kostar.

När ni rengör och lägger medel i ugnen, glöm inte att starta köksfläkten för att slippa inandas ämnena. Går det att vädra så gör även det.

Rengöring av diskmaskin

Rengöring av diskmaskin är ett måste för att funktionen skall vara den bästa. I den finns filter i botten som man tar ut och rengör efter varje diskning. Sen har vi tyvärr sett att många använder för mycket diskmedel. Dessa tabletter som säljs är ofta för stor mängd medel, använder ni för mycket medel så blir ofta maskinen tilltäppt. Bättre att använda pulver och dosera de 15 ml som en fullstor maskin skall ha.

När man rengör en diskmaskin så dras den inte fram. Detta är en fast monterad maskin, som kan orsaka vattenskador om slangar lossnar. Vad man städar är inuti och runt luckor och utanpå. Det räcker gott och väl. Sen finns det avkalkning man kan använda. Ättika är ett bra medel att avkalka diskmaskinen med. Dessutom mycket mer miljövänligt.

Rengöra tvättmaskin

Rengöra tvättmaskin i köket låter kanske konstigt. Men det finns kunder som faktiskt valt att ha tvättmaskinen i köket. Utlandet är detta ett vanligt fenomen. Egentligen smidigt på alla sätt och vis. El och avlopp finns ju redan, så det innebär en bra besparing att montera den i köket.

Tvättmaskinen dras fram och det torkas bakom, under och rengörs invändigt. Tvättmedelsfacket tas bort och rengörs. Boka in er rengöring av oss.