Att rengöra trägolv

Att rengöra trägolv

Att rengöra trägolv är många saker man bör tänka på. Via detta inlägg skall vi försöka bidra till mer kunskap för er. Så ni slipper göra de klassiska misstagen många gör. Finns många olika saker att tänka på, vi kommer att delge er saker som ni kan lära er.

Rengöra trägolv på rätt sätt

Rengöra trägolv på rätt sätt är viktigt. Många undrar just hur vår städfirma gör. Att vårda sina golv kräver kunskap och förstånd. Mycket skall man tänka på vid rengöring av trägolven. När man skall hålla golven fina så börjar man med att dammsuga noga. Vara uppmärksam om det finns små grus eller annat som kan repa golvet. Mörka golv är speciellt känsliga mot just repor. Skulle man råka repa så är det suveränt bra att lägga såpa på repan. kan fibrerna resa sig. Såpan skall inte ligga på andra ställen än just i repan. Sen låter ni såpan ligga i ett par timmar, sen torka bort allt och se om träet återfått sin naturliga färg.

Trägolv skall man helst våttorka ytterst sällan. Detta för att det inte är tänkt att trägolv skall torkas ofta. Parkett är särskilt känsliga. Grangolv tål betydligt mer. Har man sen lackförseglat golven så tål de ännu mer. Att lackförsegla innebär att man lägger flera lager lack, detta för att täppa till alla porer och skarvar. Vanligt är att man gör detta precis efter att man lagt sitt golv. Golvet kommer då att vara fint under många år framåt. Man kan också undvika att ha mattor på golvet. Ligger en matta på samma ställe under åratal, så mörknar inte golvet under mattan. Blir väldigt tråkigt om man vill möblera om eller vid flytt. Så tänk på detta så slipper ni detta fenomen.

Tål trägolven vatten?

Tål trägolven vatten frågar vi ofta får. Sparsamt användande av vatten är rådet vi ger alla. Fläcktorka istället om ni ser fläckar. Golven är inte avsedda att våttorkas som en plastmatta. Utan ofta har man just trägolv i finrum ( vardagsrum ). Förr i tiden stängde många dessa rum, öppnade enbart vid fest och storfrämmande. Idag så är det inte lika vanligt att inte nyttja alla kvadratmeter vi har.

Är laminatgolv trägolv?

Är laminatgolv trägolv, eller hur sköts dessa om? Laminat består ofta av en mdf skiva och på den har man lagt laminat. Just laminat ser man ofta på arbetsbänkar och de räknas inte som trägolv. Utan laminatgolv har blivit väldigt populärt på senare årtionde. Personligen så föredrar man hellre äkta trägolv. Laminat känns kalla, äkta trägolv varma.